Een ogenblik geduld a.u.b.

Open data

Inleiding

Via de Open Data Service (ODS) is het mogelijk om de openbare gegevens van het Prognosemodel Zorg en Welzijn gestandaardiseerd en geautomatiseerd op te halen. U kunt hiervoor gebruik maken van een zogenoemde API, Application Programming Interface. Via een URL voorzien van de benodigde parameters kunt u de gegevens ophalen om deze te verwerken in uw eigen systemen. De gegevens worden aangeboden in JSON-formaat, een veelgebruikte indeling voor de uitwisseling van gegevens.

Welke gegevens kunt via de ODS ophalen?

Alle openbare gegevens van het Prognosemodel Zorg en Welzijn zijn via de ODS op te halen. Dit betreft de gegevens die op de website (branchedashboards) voor iedereen toegankelijk zijn.

Hoe kan ik gebruik maken van de ODS?

Om gegevens te kunnen ophalen via de ODS dient u eenmalig een (organisatie-specifieke) sleutel aan te vragen die u toegang geeft tot de gegevens. U kunt deze kosteloos aanvragen via de contactpagina.

Hoe werkt de ODS?

Voor het gebruik van de ODS is een handleiding beschikbaar. U vindt deze op https://abfresearch.freshdesk.com/support/solutions/articles/103000238863-swing-api-open-data-service.